Ga naar de inhoud
auto huren in zuid korea

Een auto huren in Zuid Korea: Dit is waar je op moet letten

Een auto huren in Zuid Korea is tegenwoordig gemakkelijk zelf te regelen. Wel moet je goed op de eisen letten, kiezen voor een betrouwbaar autoverhuurbedrijf en op de hoogte zijn van de wetten en regels die in Zuid Korea gelden. In dit artikel kom je meer te weten over alle ins en outs, zodat je een hoop ongemakken voorkomt.

De wegen in Zuid Korea

Het zuidelijke deel van Koreaanse schiereiland is groot en heeft een wegennetwerk om de eindeloze uitgestrekte landschappen te verkennen. De wegen in Zuid Korea zijn dan ook erg goed en zelfs de bewegwijzering is in het Koreaans en Engels.

Het land heeft de afgelopen jaren dan ook miljoenen geïnvesteerd in een beter wegennet. Bijna alle wegen zijn verhard en je vindt er veel grote snelwegen. De wegen in Zuid Korea zijn dan ook vergelijkbaar met die van Nederland.

Je kunt hierdoor gemakkelijk de dorpen en steden verkennen met de auto. En je bent doordat je zelf rijd vrij om te bepalen waar je stopt.

Een auto huren in Zuid Korea

Een auto huren in Zuid Korea is niet zo heel duur en vaak zelfs goedkoper dan wanneer je alleen maar gebruik maakt van openbaar vervoer. Afhankelijk van de grootte van de auto betaal je ongeveer 40 euro per dag om een auto in Zuid Korea te huren. Maar goedkoper huren is ook mogelijk.

Ik raad je dan ook om verschillende autoverhuur bedrijven met elkaar te vergelijken. Zo kun je eens kijken bij websites zoals Easyterra of Rentcars. Deze websites hebben vaak het grootste aanbod en je vergelijkt daar direct de prijzen van honderden autoverhuurders.

De eisen en de documenten die je nodig hebt

Voor het huren van een auto in Zuid Korea heb je een paspoort en een geldig internationaal rijbewijs nodig. In sommige gevallen kan het zelfs nodig zijn om een lokaal rijbewijs aan te vragen.

Het internationaal rijbewijs vraag je aan in hetzelfde land waar je je autorijbewijs hebt gehaald. In Nederland kan dit al bij de ANWB en in België vraag je dit aan bij je plaatselijke gemeente bestuur.

Houdt er ook rekening mee dat ieder verhuurbedrijf extra eisen kan stellen. Het is dan ook belangrijk dat je dit van tevoren goed controleert. Sommige verhuurbedrijven hanteren bij het huren van normale of middelgrote auto een minimale leeftijd van 21 jaar en dien je minimaal 1 jaar rijervaring te hebben.

Voor grotere en zelfs luxe auto’s is er een minimale leeftijd van 26 jaar en dien je minimaal 3 jaar rijervaring te hebben.

Extra bestuurder

Als je tijdens je vakantie in Zuid Korea verschillende personen laat rijden dien je dit ook aan te geven bij het verhuurbedrijf. Ook voor de extra bestuurder gelden dezelfde regels evenals dezelfde documenten zoals hierboven is beschreven.

Neksteun

Kijk voor de beste prijs bij:

reisartikelen.nl
Drinkfles 0,75L

Kijk voor de beste prijs bij:

reisartikelen.nl
Toiletkit Groot

Kijk voor de beste prijs bij:

reisartikelen.nl

Verzekeringen

De verhuurprijzen zijn inclusief verzekeringen, maar schade of diefstal vallen hier niet onder. Je hebt wel de mogelijkheid om hiervoor een extra verzekering af te nemen bij het verhuurbedrijf. Voor meer informatie over de verzekeringen raad ik je aan om de informatie op de website van de verhuurder te lezen.

Wil je meer weten over de verschillende verkeersregels in Zuid Korea dan raad ik je aan om de website van KoRoad door te nemen.

Wanneer kun je beter de trein pakken?

De treinverbinding in Zuid Korea van en naar grote steden is ontzettend goed. Wanneer je bijvoorbeeld van Seoul naar Busan wilt reizen is het verstandiger om de trein te pakken. Dit gaat een stuk sneller en kost relatief weinig geld, aangezien treintickets in Zuid Korea vrij goedkoop zijn. Wil je het binnenland verkennen dan is een auto huren in Zuid Korea veel handiger.