Ga naar de inhoud
insadong seoul

Insadong Seoul, wat is hier allemaal te beleven?

Ben je op vakantie in Seoul en wil je de Koreaanse cultuur ervaren? Dan is Insadong één van de plekken die je gezien moet hebben. Insadong is een wijk in het Jongno-gu district in Seoul waarbij de hoofdstraat (Insadong-gin) verbonden is met een tal van kleine straatjes.

In deze kleine straatjes vind je verschillende moderne galerijen, houten theehuizen, cafés, bijna 100 restaurantjes, boetiekjes, accommodaties en ambachtswinkeltjes. Dit maakt van Insadong dan ook een echte magneet voor toeristen.

Traditioneel en toch modern

De hoofdstraat staat bekend als een traditionele straat waarbij het de cultuur van het verleden en het heden vertegenwoordigd. Het bevat namelijk een mix van historische en moderne sferen wat Insadong dan ook zo uniek maakt.

Zo waren veel van de historische gebouwen eigendom van kooplieden en hoog geplaatste mensen. Nu worden gebouwen veelal gebruikt als restaurants of (antiek)winkels. Je zal dan ook blij verrast worden door de voortreffelijke (traditionele) keukens, de (hippe) winkels en de tal van andere bijzondere plekken en bezienswaardigheden.

Lees ook: 8 Seouls bezienswaardigheden die je gezien moet hebben.

Bijzondere plekken en bezienswaardigheden in Insadong

1. Het spiraalvormige winkelcentrum Ssamziegil

ssamziegil insadong
ssamziegil insadong

Een bezoek aan het Ssamziegil winkelcentrum mag niet ontbreken wanneer je in Insadong bent. Dit mooi ingerichte winkelcentrum bevat ongeveer 70 winkels met 4 verdiepingen. Je kunt hier handwerk en andere handgemaakte producten kopen die zijn verbonden met het traditionele culturele erfgoed van Korea.

Wil je cadeautjes of unieke Koreaanse souvenirs meenemen naar huis, dan is het zeker de moeite waard om wat tijd in dit winkelcentrum door te brengen.

2. Het Beautiful Thea Museum

Je vindt het thee museum in een prachtige traditionele hanok waarin je allerlei verschillende informatie en items ontdekt die met thee te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan keramische theekopjes en schotels tot tentoonstellingen over de verschillende theetradities uit Aziatische landen.

Ook is er een mogelijkheid om de thee te proeven. In het café in het museum worden meer dan 110 soorten thee uit de hele wereld aangeboden, waaronder Korea, China, Tibet, India en nog veel meer.

3. Breng een bezoek aan de Jogyesa tempel

jogyesa tempel tijdens het festival van de lotus lantaarn
jogyesa tempel tijdens het festival van de lotus lantaarn

De Jogyesa tempel is 1 van de belangrijkste Boeddhistische tempels van Zuid Korea en is een lust voor het oog. De tempel werd voor het eerst gebouwd rond 1395, terwijl het moderne gebouw pas in 1910 werd gebouwd. Later werd de tempel verplaats naar zijn huidige locatie.

Op de binnenplaats van de tempel staan 2 bomen van 500 jaar oud, waaronder een grote witte den. Rondom de tempel zijn verschillende winkels en kraampjes te vinden waar je boeddhistische voorwerpen en souvenirs kunt kopen.

4. Ontdek de heerlijke street food

Voor de lekkerbekken heeft Insadong een aantal van de lekkerste eettentjes van heel Seoul. Zo vind je hier bijvoorbeeld Mandu (traditionele Koreaanse dumplings), Tteokbokki (pittige rijstcakejes), Hotteok (zoete pannenkoeken), maar ook het populaire “Dragon’s Beard Candy“.

Dit “snoepje” wordt gemaakt door een mengsel van honing en maltose uit te trekken in meer dan 10.000 strengen. Vervolgens worden deze gevuld met noten zoals pinda’s, amandelen of chocolade. (zie bovenstaand filmpje).

5. Draag een hanbok

koreaanse hanbok in ssamziegil insadong winkelcentrum

Een hanbok is een traditionele Koreaanse kledingstuk dat sinds de Joseondynastie gedragen word. Bij het toeristeninformatiecentrum van Insadong kun je voor een kleine prijs een hanbok proberen. Ze hebben er verschillende kleuren en stijlen voor mannen, vrouwen en kinderen voor verschillende gelegenheden.

Wil je je reis in Seoul en je hanbok op Social Media delen? Maak dan gebruik van de volgende speciale rondleiding waarbij je een bezoek brengt aan de meest pittoreske locaties van Seoul.

Er is nog zoveel meer te ontdekken

Als je dacht dat dit alle mooie plekken waren in Insadong, dan heb je het mis. Er valt namelijk nog veel meer te ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Kyung-In Museum of Fine Art waarbij je diverse werken van lokale kunstenaars en beeldhouwers kunt bekijken. Of bezoek eens het 1e moderne stadspark Tapgol park. Dit park heeft een schat aan historische monumenten.

Als laatste, maar zeker niet het minste is een avondwandeling door de straten van Insadong. In de avond en nacht zijn de straten kleurrijk, bruisend en zul je absoluut genieten van de sfeer, de cafés en de mensen.