Reizen van Seoul naar Busan

Reistipszuidkorea.nl - Jelle

Na een bezoek aan Seoul naar Busan reizen. Seoul is een bijzondere metropool die je dagen achtereen in de ban kan houden. Je raakt er eigenlijk nooit uitgekeken. Toch komt er waarschijnlijk een moment dat je verder reist om Zuid Korea nog beter te leren kennen. De stad Busan is dan een uitstekende keuze. Busan was namelijk ooit de tijdelijke hoofdstad van Korea.

Hoe lang duurt een reis van Seoul naar Busan?

De reistijd van Seoul naar Busan is afhankelijk van het vervoersmiddel dat je kiest. Pak je de bus dan duurt de reis ongeveer 3.5 tot 4.5 uur. Kies je voor de KTX (hoge snelheidstrein) dan is de reistijd 2.5 uur. Kies je voor het vliegtuig dan duurt de 325km reis 1 uur.

Op welke manieren kun je van Seoul naar Busan reizen?

Seoul, de huidige hoofdstad van Zuid Korea ligt ongeveer halverwege aan de westkant van het Koreaanse schiereiland en Busan is een havenstad aan de zuidkust van Korea. Hieronder vind je meer informatie over de vier verschillende manieren van reizen van Seoul naar Busan.

1. Van Seoul naar Busan vliegen

De eenvoudigste manier om van Seoul naar Busan te reizen is met het vliegtuig. Busan ligt in het zuidoosten van het Koreaanse schiereiland en ligt op circa 325 kilometers in vogelvlucht van Seoul. Gemiddeld doet een vliegtuig er ongeveer 40 minuten over om deze afstand tussen Seoul en Busan af te leggen. Je kunt vliegen vanaf het Seoul Incheon International Airport of het Gimpo Airport en met een kleine 40 minuten sta je op het Busan Airport.

De vliegvelden

Het Seoul Incheon International Airport ligt op het kunstmatige eiland Yeongjong Island. Het vliegveld is goed te bereiken met de bus, de metro, de snelle trein of de taxi. Het Gimpo Airport ligt dicht bij het centrum van Seoul en het is ook goed te bereiken, zowel met de bus, de metro of de taxi. Het Gimhae vliegveld ligt aan de westkant van Busan en van hieruit is er aansluiting op het Busan Metro systeem, maar je kunt ook een taxi nemen.

Ben je opzoek naar goedkope vliegtickets voor een vlucht vanuit Gimpo Airport naar Busan of van Incheon naar Busan? Bekijk dan de meest actuele aanbiedingen >>

Reizen van Seoul naar Busan met het vliegtuig. Verschillende vliegticket aanbiedingen

2. Met de trein van Seoul naar Busan

Het alternatief voor een binnenlandse vlucht is de trein Seoul Busan nemen. Het is een comfortabele manier van reizen en de snelle trein Seoul Busan is er binnen 3 uur. Er zijn drie soorten treinen die ingezet worden om naar Busan Station te reizen, namelijk de KTX-Sancheon, ITX-Saemaeul en de Mugunghwa.

De treinen

De KTX-trein (hogesnelheidstrein Zuid Korea) is de snelste maar ook de duurste. De Mugunghwa trein is de langzaamste én de goedkoopste optie. Wel krijg je tijdens het reizen in deze trein een prachtig beeld van Korea mee. Als je even klaar bent met naar buiten kijken, kun je ook gaan zingen. Sommige treinen hebben namelijk een karaoke ruimte.

Stations

De KTX-trein vertrekt vanaf KTX Seoul Station en het KTX Yongsan Station. De ITX-trein vertrekt vanaf het Seoul station of het Yeongdeungpo station. Deze trein is goedkoper maar ook langzamer. De SRT-trein vertrekt alleen vanaf het Suseo station, je kunt op deze trein geen Korail pas gebruiken.

Het is sowieso verstandig en voordeliger om vooraf je treinkaartje te kopen. Ik raad hiervoor de website van Klook aan, omdat de tickets hier vaak enkele euro’s goedkoper zijn dan bij andere aanbieders. Je ontvangt binnen 2 a 3 werkdagen een bevestigingsmail die je gebruikt om online je plaatsen te reserveren.

Voor meer informatie over de treinkaartjes bezoek dan de transport en reispagina van Klook.

Van Seoul naar Busan met de trein - vertrektijden en andere informatie

3. Met de bus van Seoul naar Busan

Met de bus reizen naar Busan vanuit Seoul is de allergoedkoopste manier. Afhankelijk van de verkeersdrukte doe je er ongeveer 4 uur over. Meestal gaan er drie bussen per uur en tickets kun je online bestellen of op het busstation kopen. De bus vertrekt in Seoul vanaf het Gyeongbu busstation.

Wat is de beste keus?

Er zijn dus verschillende manieren om van Seoul naar Busan te reizen. De ene manier wat sneller, de andere manier is goedkoper. Het is maar net waar de voorkeur naar uitgaat. Natuurlijk kun je ook met een auto deze afstand afleggen. Het hangt een beetje van de gekozen route af maar de rijafstand is 400 km. De auto heeft niet zoals de bus een aparte baan dus als het druk is, kan de autorit wel 7 uur duren. Dat is een stuk langer dan de 3,5 tot 4,5 uur met de bus, de 2,5 tot 5,5 uur met de trein of het uur vliegen met het vliegtuig.

Andere bezoekers bekeken ook

Seoul Skyline
Seoul bezienswaardigheden
Ga naar artikel →
auto huren in zuid korea
Een auto huren in Zuid Korea.
Ga naar artikel →
Wat te doen in Insadong, Seoul
Ga naar artikel →
sinheungsa tempel seoraksan national park
8 Handige Zuid Korea vakantie tips
Ga naar artikel →