Ga naar de inhoud
Seoul, de hoofdstad van Zuid Korea

8 Seoul bezienswaardigheden die je gezien moet hebben

Seoul is de meer dan 600 jaar oude hoofdstad van Zuid-Korea en tot 1945 was het zelfs de hoofdstad van heel Korea. Door de indrukwekkende geschiedenis van de stad is het ook logisch dat er in Seoul bezienswaardigheden zijn die een goed beeld geven van deze oude en roerende historie.

Maar er zijn ook nog andere bezienswaardigheden in Seoul die zeker de moeite waard zijn om een bezoek te brengen. Met de maar liefst 25 stadsdistricten valt er in de Zuid-Koreaanse hoofdstad veel te ontdekken. Niemand hoeft zich af te vragen wat er te doen is in Seoul want met een geschiedenis die duizenden jaren terug gaat tot aan de miljoenenstad van vandaag de dag is de keuze enorm.

Een bruisende Aziatische metropool

In Seoul kun je kennis maken met de verschillende facetten van de stad. Je moet niet gek opkijken als prachtige historische gebouwen zijn omringd door moderne hoge gebouwen. Juist die bijzondere contrasten maken Seoul zo uniek. Het is een moderne en bruisende Aziatische metropool. De bezienswaardigheden in Seoul bestaan niet alleen uit schitterende paleizen en tempels, maar ook de overweldigende natuur behoort tot de Seoul bezienswaardigheden.

De indrukwekkende bergen met de schitterende natuur zijn slechts een paar metrohaltes van het centrum verwijdert. Als je jezelf afvraagt wat te doen in Seoul als je honger of dorst hebt, dan zal je verrast worden door de smakelijke keuken, de hippe koffietentjes en tal van andere bijzondere plekken waar je wat kunt nuttigen.

Leestip: Insadong is een wijk in het Jongno-gu district waar je verschillende moderne galerijen, houten theehuizen, cafés, bijna 100 restaurantjes, boetiekjes, accommodaties en ambachtswinkeltjes vind.

Seoul is ook een schone stad, alles is goed georganiseerd en je voelt jezelf er ook veilig. Omdat Seoul eigenlijk 24 uur per dag bruist, is het ook de moeite waard om het avondleven in de stad te verkennen.

Wat zijn de bijzondere Seoul bezienswaardigheden?

1. Het Gyeongbokgung paleis

Gyeongbokgung paleis is 1 van de vele seoul bezienswaardigheden

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Seoul is toch wel het Gyeongbokgung paleis. In de 14e eeuw werd dit paleis gebouwd, maar een groot deel werd later door een brand verwoest. Tijdens de 19e eeuw bouwde men hier een nog groter paleiscomplex waardoor het hele Gyeongbokgung gebied ruim vijfhonderd gebouwen telde met wel duizenden kamers.

Helaas werd door de Japanse bezetting in 1911 hier veel van vernietigd waardoor er vandaag de dag nog slechts enkele gerestaureerde bouwwerken staan. Veelal zijn dit overheidsgebouwen, maar ook het paleis van de kroonprins staat er.

2. De Jogyesa Buddhist tempel

Te midden van de hoge gebouwen van het zakendistrict van Seoul ligt de Jogyesa Buddhist tempel. Hier is het altijd een drukte van jewelste. Niet alleen de lokale bevolking maar ook de toeristen lopen hier graag naar binnen. De tempel is een Zen boeddhistische tempel en tevens de belangrijkste tempel van de Jogye-orde van het Koreaanse boeddhisme. Kijk hier ook eens naar de meer dan 500 jaar oude bomen die bij de tempel staan.

3. Bukchon Hanok Village

In Bukchon Hanok Village krijg je een goede indruk hoe het er in de afgelopen eeuwen in Seoul moet hebben uitgezien.

Een andere plek waar je teruggaat in de geschiedenis van Seoul is het Bukchon Hanok Village. In deze wijk krijg je een goede indruk hoe het er in de afgelopen eeuwen in Seoul moet hebben uitgezien. Het lijkt wel een openluchtmuseum.

Slenter eens door de kronkelige straatjes en maak kennis met de verschillende traditionele kunstnijverheden of drink hier eens op een traditionele manier thee. Vergeet hierbij niet de schoenen uit te doen. Al die leuke kleine winkeltjes strelen je zintuigen met de mooiste kleuren en de lekkerste geuren.

Ook is het mogelijk Combineer je de wandeling door de Bukchon Hanok Village met een bezoek aan het Gyeongbokgung Paleis.

Combineer de wandeling door Bukchon Hanok Village met een bezoek aan de Gyeongbokgung Paleis. Je ontdekt de verschillende prachtige geheime steegjes van Seoul, bekijk de wisselende ceremonie van de koninklijke wachten en kom meer te weten over de Joseon-dynastie. Klik hier voor meer informatie over deze excursie.

4. N Seoul toren

Waarschijnlijk heb je de N Seoul toren al meerdere malen gezien terwijl je jezelf afvroeg wat te doen in Seoul. De toren die in de avond fraai verlicht is, is een echte eyecatcher in Seoul. Bezoek de 237 meter hoge toren die op de Namsam berg is gebouwd.

Je hebt hier namelijk een schitterend uitzicht over de stad. Er zijn twee restaurants en vier observatiedesks. Op de tweede verdieping vind je ook de wensfontein.

Wil je niet de toren in maar wel genieten van het mooie uitzicht, neem dan gewoon de kabelbaan omhoog de berg op.

5. Suwon’s Hwaseong vesting

suwon hwaseong

Dit bijzondere fort is zeker ook een van de indrukwekkende bezienswaardigheden van Seoul en zijn omgeving. Het fort ligt namelijk eigenlijk in de stad Suwon. Een rondleiding geeft je een goed inzicht in de rijke geschiedenis van Zuid-Korea.

De muur van het fort is 6 kilometer lang en je kunt hem helemaal belopen, onderweg kom je 4 verschillende poorten en een schitterend uitzicht tegen. Het fort behoort terecht tot het Werelderfgoed van Unesco.

6. De Namdaemum markt

Als je in Zuid Korea bent, moet je zeker een markt bezoeken en de Namdaemum markt is dan wel echt een topper. Hier kunnen we echt van een explosie van geuren en kleuren spreken. Op deze markt haal je de heerlijkste ingrediënten en het is dé plek om met het overheerlijke streetfood van Seoul kennis te maken.

De markt ligt verspreid over verschillende straten in het zuiden van het centrum. Het is ook een van de bijzondere Seoul bezienswaardigheden omdat het de oudste markt van Korea is. In het jaar 1414 wees de toenmalige Koning Taejong deze plek aan als handelszone.

7. Het War Memorial en museum

het war memorial en museum

Bij de ingang van het museum staan verschillende standbeelden. Het zijn eigenlijk in memoriam beelden, ter herinnering aan de zwaarste oorlogen die Zuid-Korea heeft doorstaan. In het museum vind je tentoonstellingen van de speciale oorlogstactieken en oorlogswapens.

Er is ook een outdoor gedeelte met tanks, helikopters, vliegtuigen en grote rakketten. Erg indrukwekkend allemaal.

Het is ook mogelijk om het bezoek aan de War Memorial en musuem te combineren met een bezoek aan de DMZ tussen Noord en Zuid Korea. Door de halve of een hele dag excursie kom je meer te weten over de Koreaanse oorlog in de jaren 50, breng je een bezoek aan Imjingak Park, de Derde Tunnel en de DMZ tentoonstellingsruimte samen met een professionele gids.

8. Winkelen in Seoul: Myeongdong

In het stadsdeel Jung-gu bevindt zich een gebied wat misschien wel een van de drukbezochte Seoul bezienswaardigheden is, zeker ook door de toeristen. Dit centrale district heeft een overvloed aan bars, clubs, theaters, winkels, restaurants.

De Myeongdong straat is de kloppende ader van het gebied. Winkelen in Seoul is dan ook een waar paradijs voor shoppers. Grote merken en aantrekkelijke aanbiedingen en tal van verschillende winkelcentra zoals Lotte Department Store.

Er is streetfood in overvloed voor de lekkerbekken. Bezoek ook eens de negentiende-eeuwse Myeongdong kathedraal die hier staat. Twee keer per jaar, namelijk in het voorjaar en in het najaar is er ook nog een muzikaal dans- en feestfestival in het gebied.

Nog meer bezienswaardigheden in Seoul

Als je denkt dat je dan de belangrijkste Seoul bezienswaardigheden hebt gehad, dan heb je het mis. Er valt namelijk nog veel meer te ontdekken. Bijvoorbeeld het Deoksugung Paleis waar je ook een stuk Europese architectuur terugvindt. Of bezoek ook eens de Koningsgraven Seonjeongneung in het zuiden van Seoul. De indrukwekkende tombes liggen in een fraai stuk groen in de stad. De Dongdaemun poort speelde een belangrijke rol tijdens de Joseon dynastie. Het was een van de belangrijkste toegangspoorten van de muur rondom Seoul.

Gangnam style

Het Gangnam district is ook een van de leuke Seoul bezienswaardigheden. Iedereen kent wel het bekende liedje “Gangnam Style’ van PSY waarin eigenlijk de luxe levensstijl van de mensen in Gangnam-gu op de hak worden genomen. Behalve ontzettend veel luxe vind je in dit district ook nog knusse terrasjes waar je lekker buiten kunt eten. Maar in de drukke winkelstraat Gangnam-daero heb je een nog grotere keuze aan winkels en eet- en drinkgelegenheden.

Een stedentrip naar Seoul is echt de moeite waard

Dat er in Seoul bezienswaardigheden zijn dat wist je misschien al, maar dat het er zoveel zouden zijn had je misschien nooit verwacht. Daarom is een stedentrip naar Seoul zeker een aanrader, je wordt letterlijk omringd door de bezienswaardigheden. Hier hoef je jezelf nooit af te vragen: ‘wat te doen in Seoul?’.