Ga naar de inhoud
Is Seoul Veilig?

Seoul Veilig voor Toeristen?

Seoul, de hoofdstad van Zuid Korea is een ware mix van eeuwenoude tradities, een mix van het onvermengbare waar je streetfoodverkopers en uitgestrekte uitgaanswijken naast elkaar vind. Seoul bruist dan ook 24/7. Overdag is het druk door alle mensen die op weg zijn naar hun werk, gaan winkelen of een hapje gaan eten. Maar is Seoul veilig als toerist?

Is Seoul veilig?

Seoul is één van de meest veilige steden van Zuid Korea. De criminaliteitscijfers zijn laag en vergelijkbaar met de meeste Europese steden wat betekent dat het voor toeristen veilig is om ook ’s nachts rond te lopen. Wel is het belangrijk dat je goed oplet in het verkeer vanwege de drukte in de straten en op de wegen.

Een groen verkeerslicht betekent niet automatisch dat je direct kunt doorlopen. Om de drukte te vermijden kun je beter de ondergrondse doorgangen zoals de metro gebruiken of de bus nemen.

Leestip: ontdek op welke manieren je het beste van Seoul naar Busan kunt reizen.

Reisadvies voor Seoul en Zuid Korea

Mocht je op zoek zijn naar actueel reisadvies naar Seoul of naar Zuid Korea, dan kun je deze altijd vinden op de website van de ministerie van Buitenlandse Zaken. Op de website van de ministerie van Buitenlandse Zaken van België vind je ook nog eens handige tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *