Ga naar de inhoud
Vakantie naar Zuid Korea

Vakantie Zuid Korea

Een vakantie naar Zuid Korea is geen alledaagse bestemming, maar wel een keuze die mooie herinneringen achterlaat. Dit zuidelijke deel van het Koreaanse schiereiland is namelijk een bijzondere samensmelting van een extreme moderniteit en oude tradities. Vakantie in Zuid Korea is kennismaken met een iets minder bekende vakantiebestemming, maar tevens een streling voor de zintuigen en een wervelwind aan indrukken.

Een unieke mix van hightech en oude tradities

Een Zuid Korea vakantie boeken is slenteren tussen de ultramoderne wolkenkrabbers, oude paleizen bekijken, hightech gadgets kopen en prachtige landschappen bewonderen. De fraaie natuur, de uitbundige cultuur en de vriendelijke bevolking dragen bij aan een bijzondere ervaring. Zuid-Korea is sinds de scheiding van Noord-Korea een van de welvarendste landen van Azië geworden maar heeft toch ook zeker de oude tradities behouden.

De bruisende hoofdstad Seoul

Gyeongbok Palace in Korea

De hoofdstad Seoul is natuurlijk een stad die niet overgeslagen mag worden. Deze stad is omgeven door bergen en ligt aan de rivier de Han. Het is het culturele, zakelijke en economische centrum van het land waar eeuwenoude paleizen en tempels goed bewaard zijn gebleven. Daarnaast is Seoul een moderne en levendige metropool met een breed gevarieerd aanbod aan winkels, een bijzondere architectuur, heerlijk eten en een bruisend nachtleven.

Zuid-Korea heeft alles

Een vakantie naar Zuid Korea boeken is ook een stukje geschiedenis beleven uit de periode van Korea dynastieën en de Japanse invloeden. Ook de scheiding van Korea in twee delen, namelijk Noord- en Zuid-Korea heeft een indrukwekkend stukje geschiedenis achtergelaten. Maar een vakantie in Zuid Korea is zeker ook genieten van een prachtige natuur en zomers genieten in een van de badplaatsen.

Een ongerepte natuur

Ongerepte natuur in Zuid Korea

Als we het hebben over ongerepte natuur, dan bedoelen we ook echt een plek die nog maar weinig buitenlandse toeristen hebben gezien. Geen natuurparken die overspoeld worden door de massa maar plekken die nog niet door de tijd lijken te zijn aangetast. De eilanden van het Dadohae Haesang National Park zijn hier een goed voorbeeld van. Maar ook Chunchean met zijn schitterende panorama over de twee meren is prachtig.

Regenwouden en prachtige stranden

Het landschap in het zuiden van het Koreaanse schiereiland is overwegend bergachtig, terwijl in het zuiden een subtropisch klimaat heerst. Ook buiten de hoofdstad Seoul zijn de contrasten van het land zichtbaar, bijvoorbeeld door de beboste bergen, de dichtbegroeide regenwouden en de prachtige kustlijn. Tijdens je vakantie in Zuid Korea kun je verlaten stranden bezoeken, maar ook bruisende badplaatsen.

De indrukwekkende mogelijkheden rondom de grote steden

sinheungsa tempel seoraksan national park
Sinheungsa tempel Seoraksan national park

Op bijvoorbeeld slechts drie uur rijden van Seoul vind je het natuurpark Seoraksan waar je zowel bergen, bossen, tempels, warmwaterbronnen en stranden vindt. Wandelroutes in overvloed, of je nu een uur of een paar dagen wilt wandelen. De grote stad Busan heeft ook prachtige stranden, maar van hieruit kun je ook een rondleiding met een gids nemen door de gedemilitariseerde zone van de ommuurde grens tussen Zuid- en Noord-Korea.

Wat maak een vakantie in Zuid Korea bijzonder

Juist door die enorme diversiteit van Zuid-Korea biedt dit land veel toeristische mogelijkheden. De moderne steden, de enorme natuurdiversiteit, de indrukwekkende geschiedenis en de rijke cultuur zorgen dat de vakantieganger zich geen moment hoeft te vervelen. Een Zuid Korea vakantie boeken is genieten vanaf de eerste dag tot op het moment dat je weer naar huis terug gaat met een hoofd en een hart vol prachtige herinneringen. Een vakantie in Zuid Korea zal je niet snel vergeten.

Meer interessante artikelen en informatie