Ga naar de inhoud
Wanneer heb je en visum nodig voor zuid korea?

Visum Zuid Korea

Wanneer je op deze pagina terecht bent gekomen wil je wellicht op vakantie naar Zuid Korea of ben je van plan om een tijdje in Zuid Korea te gaan studeren. Je vraagt je dan ook waarschijnlijk af of je een visum voor Zuid Korea nodig hebt of niet. In dit artikel vertellen wij je er alles over. Lees je mee?

Heb je een visum voor Zuid Korea nodig?

Als toerist met een Nederlandse of Belgische nationaliteit mag je maximaal 90 dagen in Zuid Korea verblijven zonder dat je een visum hoeft te hebben. Wil je langer dan 3 maanden blijven of wil je gaan studeren in Zuid Korea dan is een visum verplicht.

Gelukkig is een visum voor Zuid Korea aanvragen niet moeilijk. Op deze handige pagina ontdek je in welke gevallen je een visum nodig hebt en op welke manieren je deze kunt aanvragen.

Naast een visum doe je er ook slim aan om eens naar de inentingen te kijken die je nodig hebt. In het artikel inentingen Zuid Korea vertellen wij je er alles over.

Visum aanvragen Zuid Korea

Als je uit Nederland of België komt heb je in principe geen visum voor Zuid Korea nodig. Mits je natuurlijk korter dan 90 dagen verblijft. Wil je langer dan 90 dagen verblijven heb je dus een visum nodig. Een visum voor Zuid Korea regel je via de Zuid Koreaanse ambassade in Den Haag of anders gemakkelijk online via Kesvisum.

Studenten visum Zuid Korea

Ga je in Zuid Korea studeren? Dan moet je een studenten visum voor Zuid Korea aanvragen. Let op, een studenten visum is ook nodig als je korter dan 90 dagen in dit land gaat studeren. Zorg er dus voor dat je niet vergeet om het document op tijd aan te vragen. Voor het aanvragen heb je het volgende nodig:

  • Geldig paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is na terugkomst in NL
  • Bewijs van inschrijving en toelating van de onderwijsinstelling
  • Certificaat van aanmelding
  • Pasfoto
  • Studievoortgangsoverzicht
  • Volledig ingevuld visum formulier

Daarnaast moet je ook kunnen aantonen dat je over voldoende financiële middelen beschikt (minimaal 3000 euro).

Let op: visumeisen kunnen snel veranderen. Controleer daarom regelmatig deze pagina of neem contact op met de Zuid Koreaanse ambassade in Den Haag.

Andere documenten zoals een paspoort

Wanneer je op vakantie gaat naar Zuid Korea is het belangrijk dat je paspoort bij aankomst in Zuid Korea nog minimaal 6 maanden geldig is. Ook moet in je paspoort 1 pagina leeg zijn voor een stempel van Zuid Korea.

Heb je een visum nodig hebt voor je bezoek aan Zuid Korea, dan heb je behalve het ingevulde visum formulier en een geldig paspoort ook andere documenten nodig. Zo dien je een kleuren pasfoto van je zelf mee te nemen, een bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar je volgende bestemming en een bewijs dat je genoeg geld op je bank hebt staan meebrengen.

Tot slot: visum Zuid Korea

Een visum aanvragen voor Zuid Korea is dus niet moeilijk. Tot 90 dagen hoef je als toerist zelfs helemaal geen visum aan te vragen. Voor zakelijke reizen of als je gaat studeren in Zuid Korea ligt het dus net even wat anders. Is alles geregeld? Dan blijft er nog maar 1 ding over: geniet van je reis naar het prachtige Zuid Korea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *