Ga naar de inhoud
zuid korea vakantie tips

8 Handige Zuid Korea vakantie tips

Een vakantie naar Zuid Korea is er één die mooie herinneringen achterlaat. Om je voor te bereiden op je vakantie ontdek je in dit artikel 8 handige Zuid Korea vakantie tips. De tips zijn handig voor alle reizigers ongeacht of je nu een backpacker bent, alleen reist of als je in groepsverband reist.

Tip 1: Geldige paspoort of visum

Ga je op vakantie naar Zuid Korea zorg dan dat je in het bezit bent van een geldig paspoort. Deze dient namelijk minimaal 6 maanden geldig zijn na je vertrekdatum uit Zuid Korea en er moet minimaal 1 pagina leeg zijn voor een stempel

Blijf je langer dan 90 dagen in Zuid Korea dan is een visum vereist. In dat geval heb je naast je paspoort en visum ook nog een aantal andere documenten nodig. Denk dan aan een kleurenpasfoto, bewijs van je retourvlucht of een vlucht naar een andere bestemming en een bewijs dat je genoeg geld op je bankrekening hebt staan. Voor meer informatie over dit onderwerp lees het artikel visum Zuid Korea.

Tip 2: Sluit een reisverzekering af

De 2e tip uit de lijst met Zuid Korea vakantie tips is het afsluiten van een reisverzekering. Een goede reisverzekering kan je namelijk helpen bij vervelende situaties. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Het dekken van gestolen, verloren of beschadigde bagage
  • Het dekken van medische kosten of een bezoek aan het ziekenhuis
  • Het dekken van de kosten die de alarmcentrale maakt om je veilig naar huis te brengen

Daarnaast ben je ook verzekerd van hulp wanneer je bijvoorbeeld verantwoordelijk bent gevonden voor iemands letsel of schade aan zijn of haar eigendom.

Heb je nog geen reisverzekering afgesloten? Doe dit ruim voordat je op vakantie gaat naar Zuid Korea.

Tip 3: Maak gebruik van de Korailpas

Zuid Korea kent een uitstekend treinnetwerk en is daarom dan ook 1 van de meest gebruikte opties om tussen verschillende steden te reizen. De 3e tip uit het lijstje van Zuid Korea vakantie tips is dan ook het kopen van een Korailpas.

De pas is niet alleen makkelijk en maakt het reizen met de trein voordelig, maar de pas kent ook nog een aantal andere voordelen. Zo krijg je korting en toegang tot verschillende museums, attracties en rondleidingen. Ook krijg je korting in bepaalde hotels en belastingvrijewinkels.

Wat ook fijn is met een Korailpas is dat je makkelijk je stoelreserveringen kunt wijzigingen, annuleren of nieuwe stoelreserveringen boeken zonder dat je een restitutie hoeft te betalen.

Je koopt snel en eenvoudig je eigen Korailpas via Klook. Je ontvangt dan binnen 2 a 3 werkdagen een bevestigingsmail die je vervolgens gebruikt om online je plaatsen te reserveren voor je gewenste treinopties.

Daarnaast biedt Klook een goede online ondersteuning en heeft het een app voor je telefoon die je toegang geeft tot al je boekingen.

Tip 4: Vervoerskaarten voor het openbaar vervoer in steden

Het openbaar vervoer in Zuid Korea is goed geregeld. Het is snel en goedkoop om je van A naar B te brengen. Daarom is een vervoerskaart dan ook ontzettend handig om te hebben.

De bekende vervoerskaarten zijn de Railplus transport kaart, T-Money kaart of de Cashbee kaart. Alle 3 de kaarten zijn oplaadbaar en kunnen gebruikt worden om te betalen voor een bus, trein, metro of een taxirit mits het logo van 1 van de kaarten erop staat. Daarnaast kun je de kaarten ook gebruiken om betalingen te doen in klein supermarkten / gemakswinkels.

Voor meer informatie over de verschillende vervoerskaarten bezoek dan de website visitkorea. Wil je voordat je op reis gaat naar Zuid Korea al in het bezit zijn van 1 van deze vervoerskaarten? Dan raden wij je aan om deze via Klook te bestellen.

Tip 5: Het meebrengen van geneesmiddelen

Gebruik je medicijnen en ga je op vakantie naar Zuid Korea? Dan kan het zijn dat je voor bepaalde medicijnen zoals slaapmiddelen, ADHD-medicijnen of sterke pijnstillers een verklaring nodig hebt.

Neem voordat je op vakantie gaat naar Zuid Korea dan ook eerst contact op met je apotheek of met je behandelde arts met de vraag of je medicijnen onder de Opiumwet vallen. Staan je medicijnen er niet bij, dan mag je deze op vakantie meenemen mits ze in de originele verpakking zitten.

Vallen de medicijnen wel onder de Opiumwet dan heb je een verklaring nodig. De verklaring kun je aanvragen via de website van het Centraal Administratiekantoor (CAK) en daarna door de behandelde arts laten ondertekenen. Vervolgens stuur je het ingevulde formulier op naar het CAK.

De CAK heeft dan nog 4 weken nodig om je verklaring klaar te hebben. Zorg er dus voor dat je ruim op tijd de aanvraag opstuurt.

Tip 6: Zorg voor een geldig rijbewijs

De 6e tip in het lijstje van Zuid Korea vakantie tips is dat je in het bezit moet zijn van de juiste papieren wanneer je wilt gaan rijden in Zuid Korea. Je hebt 1 van de volgende papieren nodig:

  1. Een geldig internationaal rijbewijs en je eigen rijbewijs dat is uitgegeven door je thuisland
  2. Of een geldig rijbewijs dat is afgegeven in Zuid Korea om een voertuig te besturen of te huren

De volgende gids geeft je een uitgebreid overzicht van het proces voor het huren van een voertuig.

Tip 7: Mobiele telefoon en internet

In Zuid Korea kennen ze geen GSM netwerk zoals wij die kennen, maar hebben ze een eigen netwerk ontwikkeld waardoor vooral oudere telefoons niet werken. Zuid Korea kent namelijk een UMTS-netwerk.

Veel nieuwere toestellen werken tegenwoordig wel met UMTS, maar wanneer je nog een oude telefoon hebt en je wilt bereikbaar zijn dan kun je ervoor kiezen om op het vliegveld een mobiele telefoon te huren. Houdt er dan wel rekening mee dat huren niet goedkoop is.

Mocht je wel een UMTS toestel hebben, informeer dan voor de zekerheid bij je Nederlandse of Belgische provider of deze een roaming overeenkomst heeft afgesloten met een provider in Zuid Korea.

Een ander alternatief is het kopen van een internationale telefoonkaart die je onder andere kunt kopen in de kleinere supermarkten. De kaart is te gebruiken in telefooncellen of anders met een hoteltelefoon.

Wil je op een andere manier communiceren dan is het internet in Zuid Korea ideaal. Op vrijwel elke straathoek is er wel een internetcafé te vinden en bieden de meeste hotels of koffiewinkels gratis Wifi aan.

Tip 8: Geldzaken in Zuid Korea

De 8e in de laatste tip uit het lijstje van Zuid Korea vakantie tips is het regelen van je geldzaken. Pinnen met je Nederlandse bankpas kan in Zuid Korea bij de meeste geldautomaten. Wel moet je rekening houden dat de geldautomaten een erg variërende opnamelimieten kennen.

De geldautomaten op het vliegveld, treinstations en banken kennen een hogere opnamelimieten dan de andere automaten.

Een ander belangrijk punt is voordat je vertrekt naar Zuid Korea je bankpas op “wereldstand” moet zetten aangezien je buiten de Europese Unie reist. Daarnaast is het ook verstandig om rekening te houden met de transactiekosten die per iedere transactie in rekening worden gebracht. Probeer daarom dan ook het aantal transacties zo laag mogelijk te houden.

Wil je euro’s inwisselen voor de Zuid Koreaanse Won? Dan kun je dit het beste online regelen via GWK Travelex >